SOM PIONERS EN EL RECICLATGE D’EXTINTORS!

Ens avalen Més de 10 anys al costat d’empreses de sistemes contra incendis. Centenars de clients satisfets amb les oportunitats que els genera reciclar extintors…

Per què és fonamental el reciclatge d’extintors vells i/o caducats?

La caducitat d’un extintor pot ser causada per diversos factors, com ara la vida útil del dispositiu (que sol ser de 20 anys) o la seva efectivitat i seguretat en l’ús. És essencial tenir en compte que l’ús d’extintors caducats o en mal estat pot ser perillós tant per a les persones com per a l’entorn.

Quan un extintor no està en condicions òptimes de funcionament, hi ha un alt risc que falli en el moment de necessitat, cosa que pot posar en perill la vida i la seguretat de les persones. A més, un extintor ineficaç pot permetre que el foc es propagui més ràpidament o que sigui més difícil de controlar, cosa que augmenta el risc de danys materials i personals.

És per això que és fonamental desfer-se adequadament i responsablement dels extintors caducats.

Reciclatge d'extintors caducats España

Per què reciclar els teus extintors vells i/o caducats amb nosaltres?

A Llorens Isbert portem més d’una dècada manipulant diversos tipus d’equips contra incendis, gràcies al fet que hem treballat amb nombroses empreses de prestigi i expertes en sistemes contra incendis gestionant-los els extintors caducats. El nostre objectiu és garantir la seguretat i sostenibilitat en la gestió d’aquest tipus de residus.

Independentment de l’estat en què es trobin, acceptem tot tipus d’extintors caducats a la nostra instal·lació per al seu procés de reciclatge. Treballem amb contenidors especials dissenyats per reciclar els diferents tipus d’extintors, ja siguin d’aigua, pols química, escuma o CO2, i ens assegurem que el procés de reciclatge es faci d’acord amb els estàndards i les regulacions mediambientals. Per això disposem de llicència ambiental i cada any tenim inspeccions per part de l’ARC (AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA).

Cal tenir en compte que cada tipus d’extintor està dissenyat per combatre diferents tipus de foc. Per exemple, els extintors d’aigua són efectius contra incendis de classe A, que involucren materials combustibles com ara fusta o paper. D’altra banda, els extintors de CO2 són adequats per a incendis de classe B, que involucren líquids inflamables com a gasolina o oli. Conéixer els diferents tipus d’extintors i el seu ús adequat és crucial per a una resposta eficient i segura en cas d’incendi.

En resum, a Llorens Isbert ens dediquem a la gestió d’extintors caducats i oferim serveis de reciclatge per garantir la seguretat i sostenibilitat en la gestió de residus. Acceptem extintors caducats de qualsevol part d’Espanya i Europa, assegurant-ne la gestió correcta promovent el reciclatge.

Reciclatge d'extintors caducats

Avantatges de reciclar extintors si ets una empresa contra incendis

6 grans avantatges de reciclar extintors amb Llorens Isbert:

1. Oportunitat de servei addicional:

En oferir el servei de reciclatge d’extintors caducats, les empreses contra incendis poden proporcionar un valor afegit als seus clients, ampliant la seva gamma de serveis i reforçant la relació comercial.

2. Reciclatge sense cost:

Almenys el 90% dels extintors recollits es poden reciclar sense cap cost addicional per a les empreses contra incendis, el que suposa un estalvi significatiu en termes d’eliminació de residus.

3.Gestió logística simplificada:

Confiant en un gestor de residus especialitzat en el reciclatge d’extintors, les empreses contra incendis es lliuren de la responsabilitat de gestionar la logística de recollida i transport dels extintors caducats.

4. Suport en compliment normatiu:

El reciclatge d’extintors caducats afavoreix el compliment dels requisits legals i normatius relacionats amb la gestió adequada de residus perillosos, el que pot facilitar l’obtenció de certificacions ISO, superar inspeccions i auditories amb èxit.

5. Professionalisme i experiència:

En reciclar els extintors caducats a través d’una empresa especialitzada i amb experiència en el camp, els nostres clients poden assegurar-se que els equips contra incendis siguin tractats de manera adequada i respectant els estàndards de seguretat i mediambientals.

6. Transparència en el procés de reciclatge:

Els clients poden tenir la tranquil·litat que els extintors caducats són reciclats per una empresa que opera amb total transparència en el procés, proporcionant informació detallada a La Agència de Residus sobre com es realitza el reciclatge i quines mesures es prenen per protegir el medi ambient.

¿Tens algun dubte? Tens dubtes? ¡Trucan's!

Com reciclar extintors vells i extintors caducats segons Llorens Isbert?


 


Quins tipus d’extintors es reciclen a Llorens Isbert?


Si encara no saps on portar els extintors caducats per al seu reciclatge i quins tipus d’extintors es poden reciclar, et deixem la següent taula informativa segons el tipus de foc:

Foc de classe A

Extintor d’aigua, extintor de pols química, extintor escumogen

Extintors efectius contra focs en materials sòlids com plàstic, paper, cartró, tèxtils, fusta…  

Foc de classe B

Extintor de pols química, extintor escumogen, extintor CO2

Extintors efectius contra focs en materials líquids inflamables com pintures, petroli, gasolina…

Foc de classe C

Extintor de pols química, extintor CO2

Extintors efectius contra focs en gasos inflamables com ara gas natural, butà, propà, hidrogen…

Foc de classe D

Extintor de pols química seca especial

Extintors efectius contra focs en metalls combustibles com alumini, magnesi, titani, sodi…

Foc de classe K

extintor d’acetat de potassi

Extintors efectius contra focs en olis i greixos de cuina…

Focs elèctrics

extintor de pols química, extintor de CO2, Extintor halogenat

Extintors efectius contra focs en aparells electrònics/electrodomèstics com carregadors, aires condicionats, ordinadors, estufes elèctriques…

Preguntes Freqüents

A Europa, la vida útil d’un extintor sol ser d’aproximadament 10 a 20 anys, depenent del tipus i del fabricant de l’extintor, així com de les regulacions locals i nacionals. És important tenir en compte que els extintors han de sotmetre’s a inspeccions regulars i proves de manteniment per a garantir el seu funcionament adequat durant tota la seva vida útil.

Per a saber l’estat d’un extintor i determinar si està en condicions adequades per al seu ús, es poden seguir aquests passos:

Inspecció visual: Examinar l’exterior de l’extintor a la recerca de signes de mal físic, com a abonyegadures, corrosió, fugides, esquerdes o deterioració en la mànega i el manòmetre.

Etiqueta d’inspecció: Verificar que l’etiqueta d’inspecció sigui present i sigui llegible. Aquesta etiqueta ha d’indicar la data de l’última inspecció i el manteniment realitzat.

 Indicadors de pressió: Comprovar que el manòmetre indiqui la pressió adequada a l’interior de l’extintor. La pressió recomanada varia segons el tipus d’extintor i l’agent extintor utilitzat.

Segell de seguretat: Assegurar-se que el segell de seguretat estigui intacte. Si el segell està trencat o absent, podria indicar que l’extintor ha estat manipulat o utilitzat prèviament.

Data de caducitat: Revisar la data de caducitat de l’extintor. Si l’extintor ha superat la seva data de caducitat, és probable que ja no sigui efectiu i necessiti ser recarregat o reemplaçat.

Els extintors vells o caducats han de ser rebutjats de manera adequada i segura per a evitar riscos per al medi ambient i la seguretat pública. Aquí hi ha algunes opcions per a gestionar els extintors vells o caducats:

 1. Punt net: Moltes localitats compten amb instal·lacions de “punt net” on es poden rebutjar de manera segura una varietat de residus perillosos o especials, inclosos els extintors.
 2. Proveïdor de sistemes de seguretat o fabricants: Alguns distribuïdors o fabricants d’extintors poden oferir programes de devolució o reciclatge per als extintors fora d’ús. Pots posar-te en contacte amb ells per a obtenir més informació sobre aquestes opcions.
 3. Centres de reciclatge: Algunes empreses de gestió de residus com Llorens Isbert, SL poden acceptar extintors per al seu tractament adequat. Pots contactar a aquesta empresa per a obtenir informació sobre els seus serveis.

Els extintors vells o caducats han de ser tractats de manera adequada per a la seva disposició final. Aquí hi ha algunes opcions sobre com tractar-los i on llançar-los:

 1. Contacta al fabricador o proveïdor: Alguns fabricants o proveïdors d’extintors ofereixen serveis de recollida i reciclatge d’extintors vells com a part dels seus programes de manteniment d’equips. Pots comunicar-te amb ells per a obtenir informació sobre com rebutjar els teus extintors de manera adequada.
 2. Autoritats locals: En alguns casos, les autoritats locals o municipals poden oferir programes de recollida de residus especials, inclosos els extintors vells. Posa’t en contacte amb el teu ajuntament o entitat local per a obtenir informació sobre els programes de gestió de residus disponibles en la teva àrea.
 3. Empreses especialitzades en gestió de residus: Hi ha empreses especialitzades en la gestió i disposició final de residus perillosos i equips de seguretat, com els extintors. Pots contactar a Llorens Isbert, SL per a obtenir assessorament sobre com rebutjar adequadament els teus extintors vells i per a contractar els seus serveis de recollida i tractament.

Llorens Isbert, SL és una empresa especialitzada en gestió de residus que ofereix serveis de reciclatge d’extintors per a empreses mantenidores de sistemes PCI. Acceptem tot tipus d’extintors caducats en la nostra instal·lació per al seu procés de reciclatge. Treballem amb contenidors especials dissenyats per a reciclar els diferents tipus d’extintors, ja siguin d’aigua, pols química, escuma o CO₂, i ens assegurem que el procés de reciclatge es realitzi d’acord amb els estàndards i regulacions mediambientals. Per a això, disposem de llicència ambiental i cada any tenim inspeccions per part de la ARC (AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA). Confia en nosaltres per a gestionar de manera responsable i eficient el reciclatge dels teus extintors.

Els extintors que es poden reciclar són aquells que han arribat al final de la seva vida útil o que estan fora de servei. Aquests extintors poden ser de diferents tipus, com a extintors d’aigua, pols, escuma o diòxid de carboni (CO₂).

Independentment del tipus d’extintor, és important assegurar-se que estiguin buits abans de conducta amb el reciclatge. Els extintors caducats o fora d’ús poden contenir restes d’agents extintors, per la qual cosa és fonamental que es retirin i manegin de manera adequada durant el seu reciclatge.

Reciclaje de extintores viejos todo tipos

PREGUNTES FREQÜENTS

Quants anys de vida útil té un extintor?

A Europa, la vida útil d’un extintor sol ser d’aproximadament 10 a 20 anys, depenent del tipus i del fabricant de l’extintor, així com de les regulacions locals i nacionals. És important tenir en compte que els extintors han de sotmetre’s a inspeccions regulars i proves de manteniment per a garantir el seu funcionament adequat durant tota la seva vida útil.

Com saber l'estat d'un extintor?

Per a saber l’estat d’un extintor i determinar si està en condicions adequades per al seu ús, es poden seguir aquests passos:

Inspecció visual: Examinar l’exterior de l’extintor a la recerca de signes de mal físic, com a abonyegadures, corrosió, fugides, esquerdes o deterioració en la mànega i el manòmetre.

Etiqueta d’inspecció: Verificar que l’etiqueta d’inspecció sigui present i sigui llegible. Aquesta etiqueta ha d’indicar la data de l’última inspecció i el manteniment realitzat.

 Indicadors de pressió: Comprovar que el manòmetre indiqui la pressió adequada a l’interior de l’extintor. La pressió recomanada varia segons el tipus d’extintor i l’agent extintor utilitzat.

Segell de seguretat: Assegurar-se que el segell de seguretat estigui intacte. Si el segell està trencat o absent, podria indicar que l’extintor ha estat manipulat o utilitzat prèviament.

Data de caducitat: Revisar la data de caducitat de l’extintor. Si l’extintor ha superat la seva data de caducitat, és probable que ja no sigui efectiu i necessiti ser recarregat o reemplaçat.

Què fer amb els extintors vells o caducats?

Els extintors vells o caducats han de ser rebutjats de manera adequada i segura per a evitar riscos per al medi ambient i la seguretat pública. Aquí hi ha algunes opcions per a gestionar els extintors vells o caducats:

 1. Punt net: Moltes localitats compten amb instal·lacions de “punt net” on es poden rebutjar de manera segura una varietat de residus perillosos o especials, inclosos els extintors.
 2. Proveïdor de sistemes de seguretat o fabricants: Alguns distribuïdors o fabricants d’extintors poden oferir programes de devolució o reciclatge per als extintors fora d’ús. Pots posar-te en contacte amb ells per a obtenir més informació sobre aquestes opcions.
 3. Centres de reciclatge: Algunes empreses de gestió de residus com Llorens Isbert, SL poden acceptar extintors per al seu tractament adequat. Pots contactar a aquesta empresa per a obtenir informació sobre els seus serveis.
On tirar un extintor caducat o vell?

Els extintors vells o caducats han de ser tractats de manera adequada per a la seva disposició final. Aquí hi ha algunes opcions sobre com tractar-los i on llançar-los:

 1. Contacta al fabricador o proveïdor: Alguns fabricants o proveïdors d’extintors ofereixen serveis de recollida i reciclatge d’extintors vells com a part dels seus programes de manteniment d’equips. Pots comunicar-te amb ells per a obtenir informació sobre com rebutjar els teus extintors de manera adequada.
 2. Autoritats locals: En alguns casos, les autoritats locals o municipals poden oferir programes de recollida de residus especials, inclosos els extintors vells. Posa’t en contacte amb el teu ajuntament o entitat local per a obtenir informació sobre els programes de gestió de residus disponibles en la teva àrea.
 3. Empreses especialitzades en gestió de residus: Hi ha empreses especialitzades en la gestió i disposició final de residus perillosos i equips de seguretat, com els extintors. Pots contactar a Llorens Isbert, SL per a obtenir assessorament sobre com rebutjar adequadament els teus extintors vells i per a contractar els seus serveis de recollida i tractament.
Com a empresa mantenidora, on puc reciclar extintors i evitar sancions?

Llorens Isbert, SL és una empresa especialitzada en gestió de residus que ofereix serveis de reciclatge d’extintors per a empreses mantenidores de sistemes PCI. Acceptem tot tipus d’extintors caducats en la nostra instal·lació per al seu procés de reciclatge. Treballem amb contenidors especials dissenyats per a reciclar els diferents tipus d’extintors, ja siguin d’aigua, pols química, escuma o CO₂, i ens assegurem que el procés de reciclatge es realitzi d’acord amb els estàndards i regulacions mediambientals. Per a això, disposem de llicència ambiental i cada any tenim inspeccions per part de la ARC (AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA). Confia en nosaltres per a gestionar de manera responsable i eficient el reciclatge dels teus extintors.

Quin tipus d'extintors es poden reciclar?

Els extintors que es poden reciclar són aquells que han arribat al final de la seva vida útil o que estan fora de servei. Aquests extintors poden ser de diferents tipus, com a extintors d’aigua, pols, escuma o diòxid de carboni (CO₂).

Independentment del tipus d’extintor, és important assegurar-se que estiguin buits abans de conducta amb el reciclatge. Els extintors caducats o fora d’ús poden contenir restes d’agents extintors, per la qual cosa és fonamental que es retirin i manegin de manera adequada durant el seu reciclatge.

Reciclaje de extintores viejos todo tipos

Empresa col·laboradora de:

sistemas de protección contraincendios de Cataluña
Agència de residus de catalunya

+ 10 anys d’experiència

Gestor autoritzat per la ARC per reciclar extintors des de 2012

CODI  E-82.94